HTML

fenyportal.hu

Mi az a fény, amit közvetítünk? A mindent felülmúló és felölelő transzcendens, az univerzális SZERETET. A fenyportal.hu célja olyan ismereteket gyűjteni, és ezeket továbbítani a spiritualitás iránt érdeklődő olvasóknak, amelyek tudományos igényességgel fogalmazódnak meg ismert, vagy kevésbé ismert gondolkodók által - legyen szó akár a hétköznapi életről, egészségről, művészetről vagy ökotudatos életmódról. Nem vagyunk elkötelezettek semmilyen filozófia, vallás vagy tan irányába, de elkötelezettek vagyunk a mindenható és gondoskodó világmindenséggel, és annak univerzális törvényeivel szemben. Szemléletünk alapja az integráltan, egyetemesen megfogalmazott felsőbb irányító elfogadása. Megpróbálunk rendet teremteni abban a kaotikus információtömegben, ami nap mint nap körülvesz minket - azáltal, hogy a fenti kritériumoknak megfelelő információkat közvetítjük az olvasónk számára. Ahhoz a a spiritualitás iránt érdeklődő, nyitottan gondolkodó felnőtt közönséghez szólunk, aki már döntött életfilozófiájáról, vagy még keresi a számára megfelelő Utat; akit érdekel önmaga, a világ, és a helye a világban.

Friss topikok

Címkék

Sokan megénekelték már az elhagyott kutyák, és azon hajléktalanok esetét is, akik kutyákkal együtt élnek, hogy együtt legyenek „kivert kutyák”. Így nehéz is valami újdonságot írni a témában, csakhogy nem bölcselkedni akarok, hanem ma reggeli személyes élményemet megosztani. Minden reggel hosszabb sétára indulok a kutyámmal, és az útvonal a legtöbb esetben ugyanaz. A legtávolabbi pont egy park, ahová gyermekkorom óta járok kutyával, vagy sokszor anélkül mentem játszani. Az utóbbi időben már kevésbé biztonságos, de kutya sétáltatásra remek hely. Most, hogy felújították, az emberek számára is üdítő élmény.

halektalan_kutyaval.jpg 

Ma reggel arra lettem figyelmes, hogy egy – látványra már ismerős – ősz hajú hajléktalan hölgy odalép egy csatornafedélhez hasonló vas laphoz, felemeli és egy meghatározhatatlan fajtájú, de annál boldogabb kis keverék kutya ugrik ki a felemelt fedél alól. A gödörből a hölgy kivesz egy plédet is, amin a kutyus szunyókált.  Szemmel láthatóan nagyon örülnek egymásnak. A jó ötvenes hölgy magával viszi a plédet, hogy nyoma se maradjon a jogtalan lakhely használatnak, és nagy egyetértésben sétálnak végig a parkon.  Az jutott eszembe, hogy milyen érdekes,  ez az asszony valószínűleg az éjszakát a szabadban töltötte, mint eddig is, de a kutyának keresett védelmet és helyet! Majd egész nap együtt lesznek, vigasztalják egymást, és este megint a kutyus tér meg a hajlékába, az asszony meg hajlék nélkül marad… Pedig most megint hűvösek az éjszakák…

 

Az örök kérdés: segítünk. De kik, mikor és kinek? Gyakran éppen azok, akik maguk is segítségre szorulnának, azok meg, akik adhatnának, meg sem mozdulnak.  A képeken is látszik, hogy a hajléktalanok és kutyáik nagyon meghitt, szeretetteljes kapcsolatban vannak egymással. Talán éppen egymásba kapaszkodnak, hogy szívüket megnyitva valami reményt adjanak az életben maradásra. Azok a betyár jószágok is tudják, hogy mikor kell még a szokottnál is több szeretet adni a rászorulóknak!

hajlektalanok_és_kutyák.jpg 

És nézem a saját kikozmetikázott, elkényeztetett, saját szépségétől kicsit eltelt kutyámat, aki negyed ennyi figyelmet és szeretetet sem tud adni, szinte kegynek tekinti, ha kedveskedik valakinek. Azt hiszem, őt én szeretem jobban, mint amit visszaad nekem, de nyilván ebben is megvan a tanulnivaló. Viszont tény és való: ő közel másfél évtizede a hűséges társam (bár hűségről egy huskynál, - aki mindig szökni készül - nehéz beszélni).

 

Nemrég Párizsban jártam és ott néztem döbbenten, hogy szinte minden koldus a háziállatával jött ki. Hoztak kutyákat, macskákat, papagájokat, görényeket. De teljesen egyértelmű volt, hogy ez csak marketingfogás. Ezt a képet ott készítettem egy koldusról, akinek semmi köze sincs a kutyához. Csak fogja a kezében, mert arra számít, hogy az emberek a kutyát hátha jobban megsajnálják, mint az embert. És ha erre számít, bizony jól számít. Lehet, hogy tényleg hamarabb megszánjuk az állatokat, mint az embereket.  Nem tagadom. Ez rám is igaz.

P3160427.JPG 

Ma reggel megint leckét kaptam szeretetből, segítségnyújtásból. Ezért bármennyire is lerágott csont a téma, nem tudtam szó nélkül elmenni mellette. Ez a lerágott csont most az én lelkemnek, és nem a hajléktalan kutyáknak kellett.

 "A kivert kutya, mint hajléktalan ember,

tétován áll, és ha indul, bízni nem mer.

Benne oly érzés, aminek nincs mása:

elrejtett sebben gazdája árulása."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyportal.blog.hu/api/trackback/id/tr915321406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása