HTML

fenyportal.hu

Mi az a fény, amit közvetítünk? A mindent felülmúló és felölelő transzcendens, az univerzális SZERETET. A fenyportal.hu célja olyan ismereteket gyűjteni, és ezeket továbbítani a spiritualitás iránt érdeklődő olvasóknak, amelyek tudományos igényességgel fogalmazódnak meg ismert, vagy kevésbé ismert gondolkodók által - legyen szó akár a hétköznapi életről, egészségről, művészetről vagy ökotudatos életmódról. Nem vagyunk elkötelezettek semmilyen filozófia, vallás vagy tan irányába, de elkötelezettek vagyunk a mindenható és gondoskodó világmindenséggel, és annak univerzális törvényeivel szemben. Szemléletünk alapja az integráltan, egyetemesen megfogalmazott felsőbb irányító elfogadása. Megpróbálunk rendet teremteni abban a kaotikus információtömegben, ami nap mint nap körülvesz minket - azáltal, hogy a fenti kritériumoknak megfelelő információkat közvetítjük az olvasónk számára. Ahhoz a a spiritualitás iránt érdeklődő, nyitottan gondolkodó felnőtt közönséghez szólunk, aki már döntött életfilozófiájáról, vagy még keresi a számára megfelelő Utat; akit érdekel önmaga, a világ, és a helye a világban.

Friss topikok

Címkék

Hová rejtsük?... a Mennyország kulcsát?

 

Néhány hete egy transzperszonális konferencián voltam, ahol az előadó egy hindu tanmesét mondott el, és ennek kapcsán további gondolataim támadtak – természetesen a szeretetről. A mese elég hosszan mondatott el, de én le fogom rövidíteni.

 cikk02.jpg

Isten elhatározta, hogy el fogja rejteni a mennyország kulcsát, hogy ne férhessen mindenki hozzá olyan könnyedén. De néhány ötlet után úgy döntött, hogy megkérdezi a többi Istent is, kinek milyen javaslata van. Mindenféle új javaslat született, ki is próbálták, de egyik hely sem felelt meg. Végül az Isten úgy döntött, hogy a legbiztosabb helyen az ember legbelsejében, a szívében lesz. Ott ugyanis soha senki sem fogja keresni…

 

belső béke2.jpgSokat, és sokszor harsányan beszélünk szeretetről, belső békéről, önmagunk megismeréséről, de ha nagyon őszinték vagyunk önmagunkhoz kiderül, hogy éppen önmagunkról tudunk a legkevesebbet. Inkább csak álarcainkat ismerjük, amit mutatunk a világnak. Ezt nevezi a pszichológia perszónának.  És attól függően, hogy a világ mennyire van megelégedve a mutatott álarccal, még ráerősítünk, vagy változtatgatjuk. De igazából tükörbe kellene néznünk az álarc nélkül. Hogy megtalálhassuk a valódi arcunkat. És ehhez valóban a befelé vezető útra van szükség.

 

Egyre erősödik bennem az az érzés, hogy lassan azt nem értem, aki nem meditál, nem képes csöndben maradni és befelé fordulni. Vajon az elmélyülésnek ezt a formáját miért nem tanítják már óvodáskortól kezdve, miért nem tananyag, mint az ének-zene. (Amit egyébként tananyagként sikerült eltorzítani, mert a gyerekek nem tudnak, nem mernek felszabadultan, harsányan énekelni, nem tudnak közösen énekelhető dalokat, viszont dolgozatokat írnak különböző zenei korszakokról és olyan hangszerekről, amit az életben talán fel sem ismernek.  Mindez azért, hogy azok is lehetőséghez juthassanak, akiknek nincs hallásuk, hangjuk. ) Így aztán elértük, hogy a sp5-másolata.jpggyerekek nem tudnak, nem szeretnek énekelni. Nem tudnak csöndben maradni sem, és befelé figyelni. Elnyomják az állandó zajjal, még a mobil telefonban is ordít a zene, vagy mp3-al a fülén közlekedik. Így már érthető, hogy miért a szívünk lett a mennyország kulcsának rejtekhelye…

 

Kétségtelenül mindenki szeretne nagyon boldog lenni. Azt hiszik, ehhez elsősorban sikerre, bőségre van szükség. De akiknek van elmondhatják, hogy biztosan nem ez a megoldás. Az igazi boldogságot szenvedések árán lehet megtalálni. Mint ahogy az árnyék jelzi, hogy valahol van fény is. Nem kell olyan messze keresni a megoldást! Csak nézz legbelülre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyportal.blog.hu/api/trackback/id/tr445344467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása